Francia haditengerészet - 1917

Január:

1-én     a felújított JEANNE d’ARC páncélos cirkálót a Francia Nyugat-Indiákon járőröző – a dél-amerikai és karibi térségből induló konvojokat biztosító – 4. Könnyű Hajórajhoz vezénylik.

Március:

10-től  április 2-ig a POTHUAU páncélos cirkáló a brit HMS RAVEN II vízirepülőgép-hordozóval együttműködésben a német SMS WOLFF kereskedelmi hajónak álcázott segédcirkáló után kutat az Indiai-óceánon.

Április:

25-én  a francia ÉTENDARD rombolót megtorpedózza és elsüllyeszti egy német romboló az Északi-tengeren, Dunqerque partjai előtt.

Május:

15-én  a francia BOUTEFEU rombolót megtorpedózza és elsüllyeszti a német UC25 jelű tengeralattjáró az Otrantói-ütközetben Brindisi kikötője előtt.

24-én  a Hélion de Cambourg parancsnoksága alatt haladó francia CIRCÉ nevű tengeralattjáró megtorpedózza és elsüllyeszti a Kurt Willich parancsnoksága alatt haladó UC24 jelű német aknarakó tengeralattjárót Cattaro előtt (https://en.wikipedia.org/wiki/SM_UC-24, https://en.wikipedia.org/wiki/French_submarine_Circ%C3%A9_(1907)).

Június:

19-én  a francia ARIANE tengeralattjárót megtorpedózza és elsüllyeszti a Heino von Heimburg parancsnoksága alatt haladó német UC22 jelű aknarakó tengeralattjáró a tunéziai Bizerta közelében (https://en.wikipedia.org/wiki/French_submarine_Ariane_(1914)).

Október:

5-én     a CHATEAURENAULT védett cirkáló kiment 1 200 túlélőt a német U35 jelű tengeralattjáró által 4-én elsüllyesztett GALLIA óceánjáró utasszállító gőzhajóból átalakított csapatszállító fedélzeten tartózkodó 2 350 ember közül.

27-én  a René Audry hadnagy parancsnoksága alatt haladó francia BERNOULLI tengeralattjáró észleli a német UC 38 jelű tengeralattjárót, torpedót indít rá, de nem ér el találatot.

December:

14-én    a francia LANSQUENET és MAMELUCK rombolók elsüllyesztik a francia CHATEAURENAULT cirkálót elsüllyesztő német UC38 jelű tengeralattjárót.